Патладжани с босилек

09/02/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 500 г, на кубчета
  • сол - 1 - 2 с.л., морска
  • чесън - на ситно
  • люти чушки - 1 ч.л., червена, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 1 1/2 с.л.
  • оцет - 1 с.л., винен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 връзка, накъсан
  • сусамово олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се осоляват и се слагат в гевгир да се отцеждат около 1 час.

Чесънът и лютата чушка се запържват около 2 мин. Добавят се патладжаните и се пържат 10 мин.

Добавя се соевият сос, захарта, оцетът, солта и босилекът. Поръсват се със сусамовото олио.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар