Пай с четири вида сирене и картофи

09/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 200 г, сварени
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 125 г, Теледжо
  • сирене - 60 г, Робиола
  • сирене - 60 г, Кресченца
  • сирене - 6 с.л. Ементал, настъргано
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • тесто - 250 г, многолистно, замразено, след това размразено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Форма за печене се постила с восъчна хартия (25 х 18 см). Картофите се блендират заедно с едно яйце, трите вида сирене (Теледжо, Робиола и Кресченца) и черният пипер, докато се смесят добре. Многолистното тесто се развива върху набрашнен плот.

По дъното и стените на приготвената форма за печене се разстилат 2/3 от тестото, като се оставя да виси и по ръбовете ѝ. Цялата повърхност се надупчва с вилица и се пълни с картофената смес, след което се покрива с останалият лист.

Прегъват се висящите краища, за да се запечата паят. Горната част също се надупчва с вилица. Разбива се и другото яйце и се нанася върху пая с четчица. Поръсва се с ементала и се запича около 15-20 мин. - докато тестото стане златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар