Кокосов ориз

03/12/2011
Чефи
отЧефиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 541
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с. л.
  • кимион - зърна 1 ч. л.
  • синап - черни зърна 1 ч. л.
  • ориз - басмати 360 гр.
  • кокосово мляко - 140 мл.
  • вода - 360 мл.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • захар - 1 ч. л
  • кокосови стърготини - 60 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с капак се загрява зехтинът. Прибавят се семената от кимион и синап. Запържват се на среден огън за 2 - 3 минути. Прибавя се измитият ориз и се запържва още 2 минути, като се разбърква. Добавя се кокосовото мляко, разбъркано с водата, захарта и натрошено кубче бульон. След като ястието кипне се похлупва с капак, а огънят се намалява до минимум. Готви се 20 минути, без да се вдига капакът. Оттегля се от огъня и оризът се оставя още за 5 минути, без да се отваря капака.

В това време се запържват леко на сух тиган кокосовите стърготини, които се добавят към ориза и се разбърква внимателно. Захлупва се плътно и се оставя още 5 - 10 минути преди сервиране
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар