Пърленка с кашкавал, сирене и риган

02/02/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 013
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипва се содата, разтворена в млякото, солта и яйцето. Омесва се меко тесто и се оставя да почине за половин час.

От тестото се късат парчета и се разточват на тънко. Поръсват се с настърган кашкавал, натрошено сирене, риган и върху всяка пърленка се слага парченце масло.

Прегъват се на плик и се нареждат върху алуминиево фолио, намазано с олио. Пекат се в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук
5 0
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар