Пърленка с кашкавал, сирене и риган

02/02/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 223
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • сол – ½ ч.л.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода за хляб – 1 ч.л.
  • кашкавал – 50 г
  • сирене – 50 г
  • масло – 50 г
  • яйца – 1 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио – за намазване на фолиото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипва се содата, разтворена в млякото, солта и яйцето. Омесва се меко тесто и се оставя да почине за половин час.

От тестото се късат парчета и се разточват на тънко. Поръсват се с настърган кашкавал, натрошено сирене, риган и върху всяка пърленка се слага парченце масло.

Прегъват се на плик и се нареждат върху алуминиево фолио, намазано с олио. Пекат се в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук
5 0
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар