Пърленка с чубрица и сминдух

29/03/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 767
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче в него и се добавят маята, захарта и солта. Постепенно се добавя олиото и водата и се замесва тесто.

Оставя се да втаса в намазана с мазнина купа, покрито с кърпа. След това се премесва на набрашнена повърхност и се разделя на 3-4 топки. Разточват се на кръгли, тънки питки и се нареждат в тава, намазана с мазнина.

Оставят се да втасат, след което се поръсват с подправките и се запичат във фурната върху сач или оребрен тиган. Когато са готови, се мажат с масло или олио.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар