Топла зелева салата

01/09/2009
Галина
отГалинаНовак
"Невероятно ароматна комбинация, която ви препоръчваме да поднесете с грог или боле "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1-2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 605
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин – 4 с. л.
  • лук – 1 глава
  • стафиди – или орехи 100 гр.
  • къри – 2 ч. л.
  • зеле – 700 гр.
  • моркови – 1 бр.
  • оцет – 80 - мл.
  • захар – 1 1/2 ч. л.
  • сол – 1 ч. л.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно а моркова се настъргва на ренде.

В голям тиган се задушава ситно нарязан лук за 3 минути на среден огън. След което се прибавят стафидите и кърито и се запържват за 2 минути. Добавя се зелето, морковът, оцетът, солта, захарта и черният пипер. Готви се с непрекъснато разбъркване докато зелето не намали обема си за около 3 - 5 минути.

Сваля се от котлона и се похлупва с капак или фолио. Оставя се за 5 - 10 минути.
След което се прибавят магданоза, солта и смления черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Т
Т
31.05.2014 15:13
Колко пъти ги добавяме солта и пипера? Защото преброих и преди, и след...и кое е вярното-след приключване на готвенето или в началото, както пише?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв