Патладжани с шоколадов сос

07/02/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пържат в 1/2 ч.ч. (125 мл) от зехтина около 5-7 мин., докато омекнат. Изцеждат се върху хартиени кърпи. Лукът се запържва заедно с канелата в останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган около 5 мин.

Залива се с 3/4 ч.ч. (180 мл) от бульона и се добавят бадемите и магданозът. Поръсват се със солта и зеления пипер и се оставя на огъня за около 5 мин.

Какаото се разтваря в останалия бульон и се добавя към патладжаните. Огънят се засилва, а ястието се готви за още 5 мин. Ако сосът е много рядък, се прибавя от царевичното брашно.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар