Сладко-кисел артишок

07/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Външните листа на артишока се отстраняват и се отрязва горната третина на останалите листа. Мъхестата сърцевина също се отстранява и се обелва останалото стъбло. Натрива се с лимон, за да запази цвета си.

Всяка глава на артишока се реже по дължина на 6 парчета, които се овалват в брашно. Пържат се в зехтина около 3 мин. След като се извади артишокът, зехтинът се запазва. Добавя сет се лукът, каперсите, маслините, морковът целината и горещата вода.

Поръсва се със солта и пипера и се оставя да къкри около 10 мин. Добавят се доматите и артишокът. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън около 25 мин. Смесват се оцета и захарта и се добавят при зеленчуците.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар