Сутляш по гръцки

27/08/2009
Ради
отРади Новак
"Свеж и ароматен десерт, чиято рецепта взехме от златната книга на Гръцката кухня!"
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 081
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат да се варят млякото, водата, ориза, захарта и солта. Малко преди да се свари ориза се добавя като застройка брашното. Така ври още малко, за да се сгъсти леко и се сваля от котлона.

По желание се прибавя ванилия, а който обича и настъргана кора от лимон. Накрая може да се добави и бучка масло. Разсипва се в купички.

По желание може да се поръси с канела.

подобни рецепти тук
5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

пиперон
пиперон
10.04.2015 20:56
Два пъти го правих всичко по рецепта но не ми се сгъстява, къде бъркам? Ориза е сварен добре не е разварен но млякото си остава течно :(
1
0
aquarius
aquarius
03.12.2013 19:51
Pυζόγαλο - (Ризогало или мляко с ориз)
Оризът (1 ч.ч.) се измива добре и е вари с водата (1 ч.ч.), докато я поеме напълно. Налива се прясното мляко (8 ч.ч.), сипва се захарта (1 ч.ч.) и се вари още 5-10 минути. Нишестето (4 с.л.) се разтваря в малко хладко мляко и се сипва на струйка в ориза при непрекъснато бъркане. Щом сутляшът се сгъсти, съдът се маха от котлона. Сипва се в купички и се поръсва обилно с канела. Поднася се охладен.
5
0
Маргарита Димитрова
Много хубав става ако се добавят накрая две лъжици мед. Канелата е задължителна.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв