Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб

25/01/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо887
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на машината за хляб се сипват млякото, лимоновият сок и зехтинът. Върху тях се пресява брашното. Прави се дупчица в средата и се сипва маята. Захарта, солта, сиренето Пармезан и пасираният чесън се разпределят в четирите ъгъла.

Машината се включва на режим ”месене” и когато тестото е готово, се изважда на посипана с брашно повърхност. Разделя се на топки, които се навлажняват с вода и се овалват в сусам.

Нареждат се в намазана с мазнина тава, покриват се и се оставят да втасват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванова Валентина
Прекрасна рецепта!Нямах в момента сусам , но ги поръсих с мерудия и пак станаха чудесни! Благодаря за хубавата идея !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв