Патладжани, чушки и картофи на фурна

24/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 652
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се осоляват, поставят се в гевгир, за да се отцеждат за един час. Изплакват се и се изстискват от излишната течност. Изсушават се върху чиста кърпа.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Зехтинът се загрява на висока температура. Патладжаните се пържат на малки порции по 5-7 мин. от двете страни.

Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху хартиени кърпи. Картофите се пържат в зехтина около 7 мин., докато станат златисти. Те също се изцеждат върху хартиени кърпи. Пържат се чушките и лукът в 1 с.л. от зехтина, докато омекнат. Запържва се и чесънът.

Добавят се доматите и се държат на огъня 15-20 мин., докато се разпаднат. Прибавят се запържените патладжани, картофи, чушки и лук. Поръсват се със сол. Прехвърлят се в керамичен сън и се пекат около 15-20 мин. Сервират се горещи.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар