Гръцки чеснов сос - Скордаля

26/11/2011
Цвети
отЦветиНовак
"Този уникален чеснов сос от гръцката кухня е идеален за зеленчуци, риба и пиле"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205 132
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата. Вместо галета може да използвате накисната и добре отцедена среда от хляб. Разбъркайте сместа.

Добавяме оцета и зехтина постепенно, като през това време се бърка постоянно. Пасираме добре цялата смес, а може да работите и в хаванче.

По желание може да добавите и счукани или смлени орехи в началото.

Гръцкият сос Скордяла е много подходящ за меса, пържена риба или тиквички.подобни рецепти тук
5 16
4 5
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Биляна
Биляна
23.02.2016 21:27
Много е важно при разбиването на чесъна с олио и сол,да не се пресече...тогава вкусът е много по-различен...
9
6
Биляна
Биляна
23.02.2016 21:25
Има много видове "Скордаля",за мен истинската е направена от хайвер от чесън / приготвя се точно както се разбива хайвер / и след това се разрежда с накиснат във вода стар хляб и на края кисело мляко... Но... хора и вкусове...всякакви. Аз съм готвач и не отричам никоя рецепта. Всеки прави това което е по негов вкус.
30
4
гълъбина
гълъбина
07.02.2016 01:23
ГРЪЦКАТА скордаля се приготвя със накиснат хляб без кората слагасе във блендера със чесана исе разбива много хубаво прибавясе зехтина и лимоновия сок.
22
10

Виж всички коментари или напиши такъв