Доматен сос

25/02/2013
"Най-вкусните печени меса и кюфтета заслужават най-вкусния доматен сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 825
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1 кг.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 120 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 2 ч. л.
  • черен пипер - 1/2 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • босилек - листа 5 - 6 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на ситно чесън и магданоз се задушават в зехтина няколко минути. Доматите се обелват и нарязват много ситно.

Добавят се към зехтина, заедно със всички останали съставки и се оставя да ври леко около 50 мин., докато се сгъсти.

Сервира се често като сос към месо или кюфтета.

подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар