Печено агнешко бутче с чоризо

19/04/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2.5 кг (бут)
  • чоризо - 2 бр. или друга (ситно нарязани)
  • чесън - 10 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л. (сладък)
  • зехтин - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Преместете агнешкото бутче в съд за печене и направете няколко дълбоки разреза с остър нож. В разрезите напъхайте ситно нарязаните наденички и скилидките чесън.

Смесете червения пипер и зехтина в малка купа, след това поръсете върху месото и го разтъркайте върху цялото бутче. Покрийте агнешкото и го оставете в хладилника за около 3 часа, като го обръщате от време на време.

Отцедете месото от маринатата и го сложете на скарата да се пече за около 1 час и 40 минути, докато стане готово.

След като го свалите от скарата, го покрийте и го оставете така да престои 20 минути и след това сервирайте.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар