Яйчно-лимонов сос

15/11/2012
Теди
отТеди Новак
"Всяка вкусна пържола си мечтае да бъде обляна с яйчно-лимонов сос "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции300 мл
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 938
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • лимони - сока от 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бульон - 250 мл. зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и лимонът се разбиват заедно. Към тях се добавя постепенно врящият бульон, като се бърка постоянно.

След това се слага отново да се нагрява, но не се оставя да заври, леко се разбърква, докато започне да се сгъстява.

Използва се за завършване на много гръцки ястия.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар