Спирали от аспержи и сирене

11/07/2014
Анонимен
отАнонименНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Брашното се пресява заедно със солта в средна купа. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно млякото и разтопеното масло. Тестото се бърка, докато стане гладко, след което трябва да престои един час. Тиганът се маже с четка с останалото масло. С черпак се загребва от тигана и се залива тигана. Всяка палачинка се пече от двете страни, като се внимава да не изгорят.

Плънка: Варят се спанакът с аспержите в подсолена вряща вода, докато омекнат. Изцеждат се и се режат на тънко. Смесват се спанакът, аспержите, козето сирене и рикотата в голяма купа. Поръсва се със солта и индийското орехче. Всяка палачинка се реже на 2.5 см. Фурната се загрява до 200 градуса. Намазва се с масло форма за печене. Редят се нарязаните парчета палачинки. Заливат се със сметаната, а маслото се разпръсва и се поръсва с пармезана. Пекат се около 15 мин., докато се запекат. Сервират се горещи.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар