Спирали от аспержи и сирене

11/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • Палачинки
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л., разтопено + допълнително за мазане на тигана
  • Плънка
  • спанак - 400 г, без дръжките
  • аспержи - 500 г, млади, крехки
  • козе сирене - 3/4 ч.ч. (180 г), козе
  • рикота - 1 ч.ч. (250 г) рикота
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 1/8 ч.л.
  • сметана - 2/3 ч.ч., нискомаслена
  • масло - 1 с.л., на парченца
  • пармезан - 3/4 (90 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Брашното се пресява заедно със солта в средна купа. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно млякото и разтопеното масло. Тестото се бърка, докато стане гладко, след което трябва да престои един час. Тиганът се маже с четка с останалото масло. С черпак се загребва от тигана и се залива тигана. Всяка палачинка се пече от двете страни, като се внимава да не изгорят.

Плънка: Варят се спанакът с аспержите в подсолена вряща вода, докато омекнат. Изцеждат се и се режат на тънко. Смесват се спанакът, аспержите, козето сирене и рикотата в голяма купа. Поръсва се със солта и индийското орехче. Всяка палачинка се реже на 2.5 см. Фурната се загрява до 200 градуса. Намазва се с масло форма за печене. Редят се нарязаните парчета палачинки. Заливат се със сметаната, а маслото се разпръсва и се поръсва с пармезана. Пекат се около 15 мин., докато се запекат. Сервират се горещи.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар