Аспержи в тесто

21/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 400 г, стръкове
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • тесто - 350 г, многолистно
  • сирене - 125 г, Теледжио или Чедър, нарязано на кубчета
  • магданоз - 2 с.л., на ситно нарязан
  • жълтъци - 1 бр., леко разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Намазва се с масло тава за печене. Изрязват се твърдите долни краища на аспержите. Варят се в подсолена и вряща вода около 5-10 мин.

Изцеждат се добре и се нарязват на едро. Аспержите се запържват в масло около 5 мин. Порастват се със солта и черния пипер. Тестото се разгъва на правоъгълник, заделя се малко за украса. Поставя се по средата аспержите, заедно със сиренето и магданоза. Жълтъкът се нанася с четчица върху краищата.

Тестото се завива върху плънката, като се притиснат краищата, за да се слепят. Нанася се с четчица останалия жълтък и се украсява със заделеното тесто. Пече се около 25-30 мин, докато стане златисто.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар