Мариновани тиквички

22/01/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 721
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 8 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • винен оцет - бял, 1 ч.ч. (250 мл)
  • люти чушки - 1 бр., малка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките мият добре и изсушават добре. Отстраняват се краищата им и се режат на кръгчета. Зехтинът се загрява на висока температура.

Тиквичките се пържат на партида по 6-8 мин. всяка или докато станат златистокафяви от всички страни. Изцеждат се добре върху хартиени кърпи. Прехвърлят се в дълбока чиния за сервиране.

Оцетът и лютата чушка се слагат да заврят, след което тиквичките се поливат с готовата марината. Поръсват се със солта и черния пипер. Покриват се и се оставят да киснат в марината за 24 часа. Поднасят се охладени.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар