Агнешко мариновано на скара

06/05/2009
от МимиНовак
"Няма капризно месо, когато знаеш как да го приготвиш правилно. Ето и рецепта за най-ароматното агнешко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 785
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – котлети 1 кг
  • зехтин – 100 мл
  • риган – 1 ч. л.
  • лимони – 1 бр.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган за сотиране, докато леко заврат. Варят се няколко минути и се махат от котлона. Слагат се и котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата. Маринова се 2 - 3 часа, като котлетите се обръщат от време на време. Котлетите се изваждат и овкусяват от двете страни със сол и пипер. Печат се на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Котлетите се обръщат, като от време на време се поливат с марината.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар