Козунак с шафран

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44427618
Козунак с шафран1 / 2
18/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 2 кубчета
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 1 кг
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • водка - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 150 г
  • стафиди - 150 г
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.

Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя се маята, останалото брашно и солта и се меси тесто.

Трябва да се меси поне 15 минути, за да започне да става на мехури. Тогава се добавя разтопеното масло и стафидите. Омесва се още веднъж и се оставя за час и половина на топло.

Слага се във форми, намазани с мазнина, така че тестото да стига до половината от височината на формата. Оставят се за 20 минути и се пекат в умерена фурна около час.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: