Козунак с шафран

18/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.

Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя се маята, останалото брашно и солта и се меси тесто.

Трябва да се меси поне 15 минути, за да започне да става на мехури. Тогава се добавя разтопеното масло и стафидите. Омесва се още веднъж и се оставя за час и половина на топло.

Слага се във форми, намазани с мазнина, така че тестото да стига до половината от височината на формата. Оставят се за 20 минути и се пекат в умерена фурна около час.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар