Парен козунак

20/04/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 800
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта, половината от омекналото масло и останалото брашно, от което се отделя 1 чаша. Добавя се ванилията и се разбърква.

Прясното мляко се загрява и се добавя останалото масло. Щом кипне, се добавя отделената чаша брашно и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и след 3 минути се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане. Тази смес се добавя към брашното с яйцата, добавя се и маята и се меси тесто.

Оставя се да втаса 2 часа и се добавят стафидите и натрошените бадеми. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак се маже с разбито яйце. Оставят се да втасат още 40 минути и се пекат в умерена фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар