Селска питка с телешки бъбреци

22/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • свинска мас - 60 г
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък
  • сол - на вкус
  • За плънка
  • телешки бъбреци - 3 бр.
  • телешко месо - 500 г
  • свинска мас - 100 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се средно твърдо тесто от брашното, яйцата, свинската мас, щипка сол и се оставя да престои половин час.

Телешките бъбреци се изкисват предварително в смес от оцет и вода, след което се изплакват и нарязват на кубчета. Телешкото месо се измива и нарязва на парчета и заедно с кубчетата бъбреци се овалват в брашно.

Изпържват се в гореща мазнина, като към тях се прибавят нарязаните на дребно морков и на тънки кръгчета лук.

Пържи се до поомекване на зеленчуците, след което се поръсва с черен пипер и сол, налива се малко топла вода и се задушава на умерен огън до омекване на месото. Вземат се 2/3 от тестото и се разточва кора с диаметъра на тавата за печене.

Кората се слага в намаслената тава, върху нея се разстила задушената охладена плънка и се покрива с кора разточена от останалото тесто. Питката се намазва с разбит жълтък и се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар