Ризото с круши

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283121189
Ризото с круши1 / 2
12/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • лук - 1 глава, на ситно
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 2 ч.ч. (400 г) за ризото
  • бяло вино - 1 ч.ч., сухо
  • бульон - 1.5 л зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 90 г, Фонтина, нарязано на кубчета
  • ликьор - 4 с.л.от круши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, почистват от семенната част и се нарязват на кубчета. Лукът се запържва в маслото, докато омекне. Добавя се оризът и се пържи 2 мин. Добавя се виното и се изчаква, докато се изпари.

Прибавя се един черпак от зеленчуковият бульон и крушите. Продължава се с доливането на бульона на порции от 1/2 ч.ч. (125 мл), като се разбърква често.

Изчаква се цялата течност да бъде поета от ориза, докато омекне - около 18 мин. Поръсва се със сол и пипер. Добавя се сиренето и ликьорът от круши, като се разбърква добре.

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: