Скумрия със гъбен сос

02/12/2011
Соня
отСоняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 918
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • риба – скумрия 2 бр.
  • брашно – 1 с. л.
  • маргарин – 1 - 2 с. л.
  • сирене – 1 - 2 с. л.
  • бяло вино – 100 мл.
  • сметана – 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • яйца – 1 бр.
  • гъби – печурки 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, посолете и поръсете с лимонов сок скумриите.

Разтопете мазнината и изпържете в нея рибите от двете страни до златисто. Подредете ги в предварително загрят съд и ги оставете на топло място.

Сложете брашното в мазнината и разредете с малко вода. Към получения сос добавете настърганото сирене, бялото вино и сметаната. Подправете с черен пипер, сол и лимонов сок и прибавете жълтъка от яйцето. Изсипете го върху рибата и отгоре разпределете задушените в масло гъби.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Слава
Слава
08.01.2016 19:58
Със се пише пред думи започващи със "с" и "з"....
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв