Телешки пържоли на грил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешки пържоли на грил1 / 3
29/02/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Сочни телешки пържоли на грил, поднесени с ароматни запечени франзели и цялата ни любов!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - сух 1 ч.л. или 2 с.л. свеж
  • чесън - 2 скилидки
  • телешко месо - пържоли 4 бр.
  • хляб - франзела 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд зехтина, ситно нарязания босилек и смачкания чесън.

Опечете пържолите нарязани с дебелина 5 см. , като ги обърнете само веднъж.

Разрежете франзелата на две по дължина. Изсипете равномерно босилекова смес върху половинките на франзелата. Останалата смес разпределете върху доматите които са нарязани по на 6 парчета.

Пет минути преди пържолите да са готови сложете хляба, и доматите с намазаните със зехтин страни надолу да се пекат по за 2 - 3 мин. Обърнете и ги поръсете с настъргания кашкавал. Продължете да печете, докато хлябът стане златистокафяв, а доматите са само затоплени.

Нарежете изпечените половинки от франзелата диагонално.

Поставете доматите върху пържолите и поднесете.

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: