Лесно Пиле фрикасе

24/05/2009
от ФаниНовак
"Пиле фрикасе, което ще ви изненада с богат аромат и необикновени съставки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 302
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 800 г
  • лук – 2 глави
  • бульон – пилешки 2 ч. ч.
  • бяло вино – 500 мл
  • моркови – 250 г
  • гъби – 250 г
  • ябълки – 3 бр.
  • сметана – 250 г
  • масло – 75 г
  • брашно – 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете и измийте морковите, нарежете лука и гъбите. Нарежете пилешкото на парчета и го запържете до златисто, после и нарязаният лук. Посолете и поръсете с черен пипер. Полейте с виното, прибавете брашното, пилешкият бульон и нарязаните моркови. Печете 30 мин. Обелете и нарежете на парчета ябълките, и ги прибавете заедно с гъбите. Печете още 10 мин. Накрая прибавете сметаната. При сервиране поръсете с нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

seamenn
seamenn
21.05.2017 15:03
Трюфели и чер хайвер, не се ли предвиждат? С тях рецептата става хем по-"лесна", хем тюрлюгювечът по-пълен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв