Агнешко бутче със сос от копър

08/01/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от захарта, нарязания на ситно лук, черния пипер и виното. Бутчето се залива и се оставя за 3 часа.

Отцежда се, маже се с маслото, посолява се и се пече, завито във фолио, в тава, където е налята една чаша вода. Пече се 2 часа, като при нужда се добавя още вода. Фолиото се отваря и бутчето се оставя да хване хрупкава коричка.

Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото и се добавя 1 ч.ч. топла вода. Копърът се нарязва на ситно и се добавя към соса. Добавя се черен пипер, сол и сокът от лимона. Агнешкото се реже на порции, които се поднасят със сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар