Дроб-сарма от агнешки хапки

01/02/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на малки хапки и се сварява с нарязаните моркови. В друг съд в подсолена вода се сварява булото и се реже на 5 парчета. Приготвя се плънката, като в олиото и маслото, смесени заедно, се задушава зеленият лук, добавят се морковите, отделени от бульона, както и оризът.

Всичко се разбърква добре и се добавя от бульона по малко до сваряването на ориза. Зелените подправки се режат на ситно и се добавят към сместа. Месото се добавя към плънката и се разбърква всичко.

Тази смес се разпределя в парчетата от булото и се нареждат в намазана с мазнина тава. Заливат се с приготвената заливка, която се прави от смесените мляко, брашно, яйца и малко вода. Пече се 40 минути на 220 градуса.
подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар