Агнешко руло с плънка

19/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • за плънката
  • гъби - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • картофи - 500 г
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • кашкавал - 100 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се смила и се смесва с накиснатата във вода и отцедена филия. Добавя се разтопеното масло, солта и черният пипер. Върху влажна кърпа от сместа се оформя правоъгълник. Върху него се изсипва плънката, която е приготвена от нарязаните и задушени в мазнина гъби, нарязаните на ситно яйца, магданоз и черен пипер.

Навива се руло, слага се в намазана с мазнина тавичка и се намазва с разбитото яйце. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се 10-15 минути, добавят се половин чаша олио и нарязаните на кубчета картофи и се пече до омекване на картофите.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар