Пърженки с кашкавал по бургундски

11/04/2014
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В нагорещен съд слагаме маслото да се разтопи (без да прегаря) и изсипваме брашното, с бъркане, до получаването на светла запръжка. Добавяме на тънка струйка прясното мляко и варим на умерен огън, докато се получи гъст сос.

Разбиваме жълтъците и заедно с настъргания кашкавал, индийското орехче, черния пипер и солта ги прибавяме към соса.

Омесваме всичко до получаването на гладка смес, която слагаме в правоъгълна намаслена тава и оставяме да се стегне за една нощ на хладно.

Охладената смес нарязваме на парченца, които потапяме в разбитото яйце, овалваме в галета и изпържваме в горещо олио от всички страни.

Пърженките са сервират топли.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар