Брускети с бакла

02/07/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
"Малки кулинарни удоволствия, приготвени за 10 минути "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - 125 г, размразена
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • копър - 1 стрък, пресен, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • хляб - 4 филийки
  • камамбер - 90 г, нарязано на филийки
  • песто - готово, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в подсолена тенджера около 5-10 мин. или докато омекне. Изцежда се и се прехвърля в голяма купа.

Добавят се зехтинът, лимоновият сок, копърът, солта и пиперът.

Филийките се препичат от двете страни до пълна готовност. Намазват се с малко песто и се поръсват с останалия зехтин.

Сместа се разпределя върху тях и се слага от сиренето Камамбер.

Запичат се на скара или грил за около 2-3 мин., докато омекне сиренето. Сервират се горещи.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар