Агнешко със спанак и пресен лук

17/04/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 262
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 800 г
  • масло – 100 г
  • зелен лук – 5 връзки
  • моркови – 3 бр.
  • целина – ¼ глава
  • спанак – 500 г
  • брашно – ½ с.л.
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • магданоз – 1 връзка
  • червен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и запържва в маслото. Изважда се и в мазнината се запържват нарязаните на дребно лук, целина, моркови и спанак.

Поръсва се с брашното и червения пипер. Добавя се доматеното пюре.

Месото се връща и всичко се разбърква. Залива се с топла вода и се оставя да къкри на тих огън до омекване на месото.

Ястието се поднася поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар