Пица с кашкавал

28/02/2008
от Костадинка Новак
"Пицата с вкусна кашкавалена плънка е вълнуваща като покана за романтична среща "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 973
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 270 гр.
  • вода - студена 4 с. л.
  • масло – 125 гр.
  • сол – 1/2 ч. л.
  • масло – 2 с. л.
  • прясно мляко – топло 125 мл.
  • кашкавал – 120 гр.
  • бекон – 100 гр.
  • черен пипер
  • яйца – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, водата, маслото и солта. Загрейте фурната до 200С. В намазана с олио форма изсипете тестото и покрийте с фолио. Печете 20 мин.

За плънката запържете 2 с. л. от брашното в маслото, налейте топлото мляко. Бъркайте до сгъстяване. Кашкавала настържете на ситно ренде. Смесете с млечната смес и с нарязания на ситно бекон. Подправете по вкус. Добавете двата жълтъка и размесете добре. Белтъците разбийте на сняг и също съединете с плънката.

Махнете фолиото от изпечената кора. Намажете краищата с мляко. Изсипете плънката отгоре и я разпределете равномерно.

Печете 20 минути при 200С до получаване на златисто - жълт цвят. Тънко нарязани домати могат да се наредят върху пицата.

подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

veronika
veronika
11.10.2013 21:51
супер ще стане
0
0
Иванка
Иванка
30.07.2012 18:17
Тестото стана МНОГО твърдо.. !! В него трябва да има и мая,за да стани по меко и пухкаво .. И четири лъжици вода не достигат .. !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв