Агнешко тербелия

27/03/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - агнешка плешка
  • зелен лук – 8 връзки
  • олио – 1 ч.ч.
  • магданоз – 1 връзка
  • джоджен – 1 щипка
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • яйца – 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета и се слага в широка тенджера. Покрива се с нарязания лук, добавя се олиото и се поръсва с червения пипер, джоджена, солта и черния пипер. Залива се с една чаша вода и се разбърква добре.

Задушава се на слаб огън, като се разбърква периодично и ако трябва, се добавя гореща вода. Когато месото е вече готово, се добавят яйцата, разбити в млякото.

Оставя се да се сгъсти сосът за малко и се сваля от котлона. Ястието се поръсва с накълцан магданоз.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар