Агнешка супа със спанак и картофи

10/08/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 500 г
  • спанак – 250 г
  • масло – 150 г
  • зелен лук – 1 връзка
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 парче
  • картофи – 2 - 3 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • сметана – 4 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва и се залива със студена вода. Слага се на котлона и щом заври, се посолява. Добавя се нарязаният на ситно лук.

Брашното се запържва в масло, добавят се нарязаните моркови и целина. Запръжката се разрежда с малко бульон и се добавя към супата. Спанакът и картофите се почистват, измиват и нарязват.

Слагат се във врящата супа до разваряване на картофите и супата се сваля от огъня. Всяка порция супа се поднася гарнирана с половин нарязано на ситно сварено яйце и лъжица сметана.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар