Агнешка супа със спанак и картофи

10/08/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г
  • спанак - 250 г
  • масло - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва и се залива със студена вода. Слага се на котлона и щом заври, се посолява. Добавя се нарязаният на ситно лук.

Брашното се запържва в масло, добавят се нарязаните моркови и целина. Запръжката се разрежда с малко бульон и се добавя към супата. Спанакът и картофите се почистват, измиват и нарязват.

Слагат се във врящата супа до разваряване на картофите и супата се сваля от огъня. Всяка порция супа се поднася гарнирана с половин нарязано на ситно сварено яйце и лъжица сметана.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар