Пълнено прасенце с кестени и стафиди

25/12/2014
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре вътрешностите на прасенцето - черен дроб, сърце, бъбреци, чревца и шкембе.

Слагаме дреболиите във вряла вода да се попарят и след това ги нарязваме на дребно. Задушаваме ги в част от мазнината, заедно с нарязания на ситно лук.

След 10-тина минути прибавяме и нарязаните и изпечени кестени, стафидите, ориза, черния пипер, канелата и солта.

Измиваме и осоляваме прасенцето. Напълваме го с плънката и го зашиваме.

Намазваме цялото прасенце с мас и го слагаме в тава, върху кръстачка (от вишневи клонки) намазана с доматено пюре. Отстрани наливаме вода в тавата.

Печем в умерена фурна, като по време на печенето заливаме прасенцето със соса от тавата.





подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар