Зайчета от тесто

24/04/2017
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Хрупкави зайчета, мекички и нежни - и малки, и големи ще полудеят по тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г
  • суха мая – 7 г
  • прясно мляко – 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар – 4 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • мазнина - за намазване на формата
  • шоколад – 50 г
  • шоколадови дражета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се добавя маята, затопленото мляко, солта и захарта. Сместа се разбърква добре и се оставя на топло за половин час.

След като бухне, се омесва добре. От тестото се оформят за всяко зайче по една голяма топка за тяло, една по-малка за глава, 4 малки топчета за крака и две парченца за уши.

Отделя се белтъкът на яйцето и се разбива на сняг. С него се намазват частите и се прикрепят, за да се оформят зайчетата.

Нареждат се в намазана с мазнина тава и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в загрята фурна до златисто.

След изстиване зайчетата се декорират с разтопен шоколад и дражета.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар