Зимна супа от фасул

17/02/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • боб – 1 ч.ч. (зрял)
  • ориз – 1 к.ч.
  • праз – 2 стръка
  • олио – 2 - 3 с.л.
  • зелев сок – 3 ч.ч.
  • маслини – 15 - 20 бр
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се оставя да престои 1 нощ в студена вода. Отцежда се и се вари в малко вода. Овкусявате с олиото и червен пипер. Заливате със зелевия сок и 4 ч.ч. вода и оставяте да заври на огъня.

Добавяте ориза и ситно нарязания праз. Почиствате маслините от костилките и ги слагате вътре.

Варите на умерен огън, докато оризът омекне.

Овкусявате със сол и черен пипер и сервирате.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар