Чорба от агнешко месо

23/01/2014
Ivankaот IvankaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 393
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 250 г
  • ориз - 50 г
  • лук - 100 г
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • магданоз - 1/2 вр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в подсолена вода агнешкото месо, нарязано на парчета с 1/3 от лука.

Прибавяме към чорбата ориза и го варим 15 минути.

Задушаваме останалият лук заедно с червения пипер в маслото с малко вода, след което също ги прибавяме към чорбата.

Варим още 5-6 минути и правим застройка с разбитото кисело мляко и яйцето, които прибавяме на тънка струйка с разбъркване.

Поръсваме готовата чорба с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар