Пиле Тандури

30/07/2009
"Ароматно пилешко със смел вкус и незабравим аромат, за което гостите ви дълго ще си спомнят "
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 523
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол.

Парчетата се накисват за 12 ч. в марината, приготвена от: лука, чесъна, лютата чушка, черен пипер, ка/undefined нела, карамфил, индийското орехче, джинджифила и кардамона. Всичко това се смесва и смила в миксер след което се прецежда.

Обляно в тази марината и престояло 12 ч. , пилето се запича в предварително затоплена фурна.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Боби
Боби
08.09.2012 02:20
Тандури (Индийско... БАРБЕКЮ )е наистина кръгла,глинена пещ,силно нажежена,в която се пекът Индийските питки и дълги шишове с мариновани пилета.
Маринатата се състои от кисело мляко,подправка за Тандури т.е.много червена и много люта(намира се в азиатските магазини).
0
0
галеан
галеан
15.07.2012 16:18
наистина не е тандур понеже не е запечено в тази пещ, а си е обикновено печено пиле, дори не в индийска марината
но иначе киселото мляко и масалата нямат нищо общо с тандура
0
0
аз
аз
02.02.2012 10:47
Тандури е вид фурна за печене.
Добавянето на кис. мляко само олекотява("охлажда") храната, а не кара рецептата да е Тандур.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв