Домашен щрудел с орехи

18/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 363
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналото масло с пудрата захар. Пресяваме брашното с бакпулвера и заедно с разбитите яйца ги прибавяме към разбитото масло.

Замесваме тесто, което разделяме на две части и едната част разточваме на кора. Кората застиламе на дъното на тавичка, поръсена с брашно.

Настъргваме на едро ябълките и ги смесваме със счуканите орехови ядки, кристалната захар и канелата. Разстиламе сместа върху кората.

Втората половина от тестото настъргваме на едро ренде върху сместа. Печем щрудела в умерена фурна и го поднасяме поръсен с пудра захар.

подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

аз
аз
03.03.2015 09:45
Не съм стъргала никога тесто на ренде
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв