Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Андалузки бифтеци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321201340
Андалузки бифтеци1 / 2
03/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бифтеци - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • шунка - 120 г
  • домати - 3 бр.
  • домати - 5 бр.
  • ориз - 120 г (задушен)
  • кромид лук - 2 глави
  • масло
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начуканите бифтеци се намазват от двете страни с олио и се оставят малко да поемат мазнината.

Измивате патладжаните и ги нарязвате по дължина на половинки, като част от вътрешността се издълбава. Пълнят се със ситно нарязана шунка, прибавя се парченце масло и се пече.

Доматите се нарязват и задушават в ситно нарязания и изпържен в масло лук. Издълбава се сърцевината на големите домати с лъжичка и се пълнят със задушен ориз.

Бифтеците се изпичат се от двете страни, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Подреждат се в блюдо и около тях се слагат печените патладжани и пълнените домати.

Отгоре се заливат със задушените домати, смесени със соса, получен при печенето на и малко масло.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: