Испански кюфтета със сос

11/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
"Днес ще ви предложим тези испански кюфтенца, на което няма да може да устоите - приготвени по автентична испанска рецепта с превъзходен вкус!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 394
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • картофено брашно - 2 с.л.
  • мента - 3 пресни листа
  • шафран - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • лук - 2 глава
  • чесън - 7 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • бисквити - 1 ч.ч. натрошени солени
  • черен пипер - 1 с.л.
  • кориандър - 2 с.л.смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее.

Прибавете 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава лук и 4 скилидки чесън. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.

През това време приготвяме кюфтенцата. Лукът се нарязва на ситно, скилидките чесън също.

Всички съставки се омесват добре, кюфтенцата. Слагат се в соса. Оставя се да поври 30-35 минути, докато месото се свари.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар