Зеленчукова паеля

08/08/2014
Анонимен
отАнонименНовак315
"Толкова апетитна, толкова сочна - кой иска още една порция зеленчукова паеля?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 587
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват и доматите се настъргват на ренде, а останалите се нарязват на средно големи парченца. Карфиолът се сварява в зеленчуковият бульон.

В по-голям тиган (ако имате тиган за паеля, може в него) се запържват ситно нарязаните лук и чесън за около 5 минути. Прибавят се морковите, зеленият боб, червената чушка и карфиолът. Разбърква се добре и се оставя за около 10 минути, като се бърка от време на време.

След това се прибавя тиквичката и царевицата. Огънят се намалява и се оставя така за около още 15 минути. Прибавя се настърганият домат, като се пържи и той 5 минути. Прибавя се червеният пипер и 1 минута след това е добавя и оризът.

Разбърква се много добре с дървена лъжица, така че да се смеси със зеленчуците. Шафранът се слага в зеленчуковия бульон и се изсипва върху паелята.

Разбърква се добре и се оставя да поври около 18-20 минути - не трябва да оставя бульон, но не трябва и да е прекалено суха.

По желание може и да се запече, или да се прибавят други зеленчуци - грах, предварително сварен боб и т.н.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
15.05.2016 10:12
Вкусно ястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв