Зелеви сарми със зрял фасул

28/01/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • лук - 3 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • боб - 1 ч.ч. сварен зрял
  • олио - 3 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте по-големите листа от зелката от кочана и им изрязвате дебелите жилки. Останалото зеле нарязвате на ситно и леко запържвате с 1 с.л. олио.

Нарязвате лука на ситно и го смесвате със сварения боб и почистения и измит ориз. Подправяте с черен пипер и сол на вкус. Наливате 1 ч.ч. гореща вода и варите на умерен огън, докато оризът омекне.

Отстранявате от огъня и с тази смес завивате в зелевите листа сарми. Застилате дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждате отгоре сармите, заливате ги със зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода, притискате с плоска чиния и варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Отделно запържвате останалото олио с малко червен пипер. Разреждате запръжката с малко от течността, в която са врели сармите. Наливате тази застройка в тенджерата и доварявате още десетина минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар