Кайкана каша

04/07/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.(препечено)
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го запържвате в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляте в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипвате брашното и при непрекъснато бъркане сипвате по малко хладка вода, докато получите гъста и гладка каша. Посолявате и варите 5-6 минути.

После връщате лука и поръсвате с червения пипер. Прибавяте разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държите кашата на огъня, докато яйцето стегне.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар