Хрупкави пролетни рулца

18/04/2009
от Сашка Новак
"Хрупкави изкушения ви очакват на масата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 354
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • соеви кълнове – 220 гр.
  • зелен лук – 120 гр.
  • моркови – 12 гр.
  • бамбукови кълнове – 120 гр.
  • гъби – 120 гр.
  • сол – 1 ч. л.
  • кафява захар – 1 ч. л.
  • соев сос – 1 с. л. светъл
  • вино – оризово китайско 1 с. л.
  • кори – за баница
  • нишесте – 1 с. л. размито 4 части нишесте и 5 части вода
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички продукти на тънки ивички. Загрейте тигана уок, добавете 3 - 4 с. л от олиото и след като се загрее запържете набързо зеленчуците за около 1 минута. Добавете солта, захарта, 1 с. л. от соевия сос и оризовото вино и продължете да пържите още около 1 1/2 – 2 минути. Свалете от огъня, отцедете излишната мазнина и оставете сместа да се охлади.

Корите за баница ги нарежете на квадрати със страна 15 см. Сложете по 1 с. л. от пълнежа в центъра на квадрата. Прехвърлете долния ръб върху пълнежа и подпъхнете краищата. Намажете горния ръб с размитото нишесте и увийте на стегнато руло. По същия начин направете всички рулца.

Загрейте голямо количество олио в тиган уок и изпържете рулцата на порции за около 2 - 3 минути или докато станат златисти и хрупкави. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете върху кухненска хартия или решетка да се отцедят от мазнината.

Сервирайте горещи със соев сос.

подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар