Моркови с пармезан

15/11/2012
от ВасилкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 386
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • моркови – 500 гр.
  • шунка – варена 120 гр. нарязана на ситно
  • масло – 120 гр.
  • сол
  • яйца – 2 бр.
  • заквасена сметана – 1/4 ч. ч.
  • пармезан – 1/4 ч. ч. настърган /пармиджано/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените моркови се варят във вряща вода за не повече от 4 минути. Отцеждат се и се нарязват на кръгчета.

Маслото се загрява в тиган на среден огън, добавят се морковите, посоляват се и се задушават около 1-2 минути. След това се прехвърлят в йенска тавичка.

Яйцата със сметаната, пармезанът /пармиджано/ и нарязана на ситно шунка се разбиват добре. Сместа се изсипват върху морковите.

Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.

подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Катя
Катя
24.06.2013 23:51
Да, възможно е!
0
0
Mama
Mama
28.05.2013 14:13
Малко сложно ми идва с това варене,пържене и печене.Знам че става по вкусно но не е здравословно.Възможно ли е просто да се метнат във фурната със заливката?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв