Зеленчукова капама

19/01/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 652
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 2 връзки (зелен)
  • картофи - 600 г
  • чушки - 4 бр
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • джоджен - 1 с.л. ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • сол

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбърквате заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Прибавяте размитото в малко вода доматено пюре, поръсвате с червения пипер и посолявате на вкус.

Сипвате олиото и наливате гореща вода, колкото да покрие продуктите. Слагате ястието на тих огън и варите без да разбърквате, докато омекнат зеленчуците.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар